פיענוח אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/04/2015 | 16:25 | מאת: רוית

שלום אני בת 32.יש לי vsd קטן (מום מולד).עשיתי אקו לב ולהלן התוצאות: חדר שמאלי בגודל תקין, התכווצותו הגלובלית ואיזורית תקינה, חדר ימין מורחב במידה קלה תפקודו תקין, תבנית המילוי תקינה, אי ספיקה מיטרלית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה-בינונית, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, הגדלה קלה של העליה השמאלית, הגדלה של העליה הימנית. הודגמה אנאוריזמה קטנה בחלק הממברנוטי שלהמחיצה הבינחדרית ודרכה vsd קטן עם דלף קטן המודגם בדופלר צבע משמאל לימין. מה זה אומר אי ספיקה? מה אומרות הגדלה של העליות? אציין שבאקו שעשיתי ב2012 עליה שמאלית לא היתה מוגדלת.והיה לי אי ספיקה טריקוספידלית קלה.ועכשיו קלה עד בינונית. אני בלחץ שמשהו ממש לא בסדר. אודה לתגובתך תודה

06/04/2015 | 20:41 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אי ספקיה - הכוונה לדלף (במקרה הזה של מסתם טריקוספידלי). עליות מוגדלות במיוחד עליה שמאל במקרה של עלולה להציבע על דלף לא לגמרי מבוטל דרך הפגם במחיצה. אני ממליץ לפנות להשמך הערכה ומעקב במסגרת יחידת מומי לב מולדים במבוגר. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה