פיענוח בדיקת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/03/2015 | 20:28 | מאת: עדי ק.

שלום רב, אני בת 49, בריאה בד"כ. לפני כחודשיים התחילו לי דפיקות לב מואצות, לסירוגין, במשך שבועיים, לא כל יום. ביצעתי בדיקת הולטר לב 24 ש' ורציתי לדעת אם התוצאות תקינות? עכשיו כמעט ולא חזרה התופעה הזו בשבועיים האחרונים. קראתי שבגילי, יתכן שדפיקות הלב נובעות מתקופת הפרה-מנפאוזה. הנה התוצאות, אשמח לברר אם נחשבות תקינות? סה"כ שעות הקלטה: 19:20 שעות הקצב הבסיסי: סינוס מהירות מינימלית: 55 לדקה...מהירות מקסימלית: 138 לדקה. מהירות ממוצעת: 67 לדקה. הפרעות חדריות, PVC'S: בכמות של 2 בהקלטה הפרעות קצב על חדריות APC'S : בכמות לא משמעותית, 222 בהקלטה. הפרעות הולכה: אין שינויים משמעותייים בקטע ST: אין תודה רבה

01/04/2015 | 20:34 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהתייחס לנכתב בפנייתך - בדיקה די בגדר נורמה. כמות לא גדולה של פעימות לב מוקדמות - על פי רוב מימצא חסר כל משמעות. חשבו שקרידולוג יעובר על כל תרשימי אקג מצורפים לתוצאת בדיקה. בברכה, דר דדשב

02/04/2015 | 01:04 | מאת: עדי ק.

תודה רבה ד"ר דדשב חג שמח

מנהל פורום קרדיולוגיה