מבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/03/2015 | 12:18 | מאת: זיו

בוקר טוב, אני בת 35 מזה מספר חודשים אני סובלת מלחצים באזור החזה. השבוע באמצע הלילה התעוררתי בשל דופק כנראה השתבש וממש הרגשתי הפסקת נשימה המצב הזה העיר אותי וניסיתי להסדיר את הנשימה והייתה לי סחרחורת. מאז (זה קרה שלשום) אני מרגישה את הלחץ באזור החזה השמאלי כמו לחץ כזה. ביקרתי אצל רופאת המשפחה ובגלל שהתלוננתי בחודשים האחרונים מספר פעמים על לחץ באזור ועייפות וקשיי נשימה בהליכה ולו הקלה ביותר. החליטה לשלוח אותי לבדיקת אקו לב ומבחן מאמץ. שאלותיי הן: 1) אני כבר שנים שלא עושה כושר בכלל ואפילו הליכה או עלייה במדרגות גורמת לי לנשום בכבדות. אני חוששת איך אעשה את מבחן המאמץ, הפחד שאקבל התקף לב באמצע. 2) האם סביר שהתלונות אותם אני מציינת קשורות למחלת לב. ידוע כי יש לי איוושה בלב. תודה רבה זיו

01/04/2015 | 20:33 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. אז מה היתה השאלה בסעיף 1? 2. דבר ייתכן. יש לגשת להערכה מלאה אצל קרדיולוג. איוושה בלב - לבצע אקו לב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה