צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/03/2015 | 13:09 | מאת: נופר

שלום, אבא שלי עבר בדיקת אקו לב במאמץ והומלץ לו לעבור צינתור כיוון שיש חשש לחסימה קטנה. בנוסף הוא אמור לעבור ניתוח קטרקט בעוד חודשיים. הרופאה (קרדיולוגית) לא ידעה להסביר במדיוק אם לאחר הצינתור יהיה בעיה לעבור את ניתוח הקטרקט. האם תוכלו להסביר לי אם אכן תהיה בעיה לעבור את הקטרקט? אם כן אז כמה זמן צריך לחכות לאחר הצינתור כדי לעבור ניתוח קטרקט?

30/03/2015 | 21:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

זה תלוי במימצאים בצינתור ובטיפול אותו ייקבל במהלך צינתור. זה לוי באם תבוצעה התערבות ובסוג ההתערבות וסוג התמכים במידה ויישתלו. יש לבצע דיון זה באופן משתוף בין קרידולוג ורופא עיניים המטפל. יש להגדיר גם דחיפות הניתוח קטרקט ובאם במידה וייבוצע צינתור טיפולי ניתן היה להמתין עם הניתוח בהתאם להמלצה של רופא עיניים. בהיעדר פרטים אחריםפ אין באפשרותינו להרחיב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה