ניתוח בדיקת אקו min mr min tr

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/03/2015 | 12:47 | מאת: אלון

שלום. בן 21 חווה דפיקות לב (דופק תקין) וחולשה כבר חודשיים שמחמרים לאחר אוכל. אין החמרת תסמינים בפעילות גופנית. בדיקות דם תקינות (כולל בלוטת תריס), צילום חזה תקין. הנה התוצאה של האקו: חדר שמאל לא מורחב ודפנותיו לא מעובים. תפקודו הגלובלי תקין ללא הפרעה סגמנטרית בולטת. תפקוד דיאסטולי - עקומת מילוי מעידה על לחצי מילי תקינים חדר ימין לא מורחב עם תפקוד תקין. מסתמים מבנה, פתיחת המסתמים תקינה עם זרימה תקינה על פניהם. מיטרלי - ללא היצרות, דלף מינימלי אורטלי - בעל 3 עלים ללא היצרות, ללא דלף טריקוספידלי - דלף מינמלי, סגנל חלש פולמונלי - דלף טריביאלי אין האצת זרימה במוצא חדר שמאל עורק הריאה לא מורחב. אין מעבר צבע במחיצה בין עלייתית, נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית. זרימה תקינה באורטה היורדת. 2.2 ICV לא מורחבת, עם תמט נשימתי תקין. בהיעדר TR לא ניתן להעריך לחץ ריאתי. ממצאים: IVSd - 0.9cm LVIDd- 4.67cm LVIDs- 2.81cm LVPWd - 0.9cm EF - 60% Ao root diam - 2.5cm LA dimension - 3.67 Asc Ao - 2.45 LA area - 16cm2 RA area - 17cm2 MV E > A /…/'E Normal lv size and systolic function Normal diastolic function No significant valvular pathology Min mr Min tr

30/03/2015 | 21:42 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהסתמך על הנכתב בפנייתך הרי שמדובר בבדיקה בגדר נורמה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה