לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/03/2015 | 01:36 | מאת: עדי

שלום אני בת 32 , יש לי VSD מולד.(קטן).לא לוקחת תרופות ול VSD אף פעם לא היו השלכות..אני חיה עם זה כרגיל.אני במעקבים וכל הזמן האקו היה תקין כולל לחץ דם ריאתי תקין . בבדיקת אקו שעשיתי לפני כמה ימים (לאחר שנתיים וחצי מהבדיקה האחרונה) להלן הממצאים: חדר שמאלי בגודל תקין,חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו,אי ספיקה מיטרלית מינימלית,אי ספיקה טריקוספידלית בינונית (באקו מלפני שנתיים הייתה אי ספיקה קלה),לחץ דם ריאתי מוגבר (באקו מלפני שנתיים היה לחץ ריאתי תקין).VSD עם מפל 102 ממ"כ. הרופאה ממש הלחיצה ואמרה שיכול להיות לי בעתיד אי ספיקה בלב וכשל. הפנתה אותי לקרדיולוג מומחה בבית חולים שמומחה במומים מולדים. עד התור לרופא יש זמן ואני ממש בלחץ. אולי כרגע אין צורך בטיפול אך בעוד חצי שנה יכול להיות שהלחץ הריאתי יגבר. מה אומרת תוצאת הבדיקה שלי? אילו טיפולים יש לזה אם בעתיד הלחץ הריאתי יגדל? והאם יכול לקרות מצב שכרגע הלחץ ריאתי בינוני ועוד חצי שנה הלחץ הריאתי יהיה שוב תקין? או שאם זה כבר בינוני זה יכול להיות רק יותר גרוע? אודה לתשובה מהירה, אני בלחץ. תודה מראש

19/03/2015 | 21:42 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא ניתן להרחיב כאן יותר מידי. את מוזמנת לבוא לביקור. ניתן לקבוע תור 050-4065412 בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה