שתייה בטעות של חומר ארוזיבי, ומאז פלפיטציות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/03/2015 | 11:39 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בת 25. לפני 4 ימים עברתי טיפול שיניים, שבמהלכו שטפו עם חומר חיטוי/פריימינג חזק (גלוטריל אלדהיד + חומצה פוספורית), את מפתחי התעלות של השן. אח"כ שטפו את חומר החיטוי הזה עם המים מהמקדח, והתמיסה של המים + חומר החיטוי- ניקוותה לי בגרון. בטעות בלעתי את זה, במקום שישאבו את זה. כשעתיים אחרי שחזרתי מהרופא, ועד עכשיו, 5 ימים אחרי- התחלתי להרגיש מין פלפיטציות בלב, ולרגעים מדי פעם קוצר- נשימה, או כובד בלב. זה בא והולך. אני מרגישה את האיזור, של לא יודעת אם זה הלב, או תחתית הוושט, או הריאות. מעולם לא הרגשתי דברים כאילו בלב. רציתי לשאול איזה מנגנון יכול להסביר את הופעת הפלפיטציות אחרי שתיית התמיסה הזו ? האם יתכן מנגנון שבו החומר הראקטיבי והאגרסיבי, נסע במורד הוושט, והגיע לשסתום הקיבה, ואיכשהו שם פגע בעצב הואגוס ? או שיש כמו כוויה כימית לתאי אפיתל? או קריסת סיבי קולגן ? או פגיעה בריאות ? או מנגנון אחר ? ומה אני יכולה לעשות, כדי לעזור לגוף לתקן את הנזק ? תודה מראש דפנה

19/03/2015 | 21:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אתר זה עוסק במחלות לב. פני נא לבדיקה רפאוית דחופה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה