פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/03/2015 | 01:14 | מאת: שירה

שלום אישה בת 58 אושפזה בעקבות בדיקה אקראית בקופת חולים עקב דלקת ריאות, הופנתה למיון בגלל פרפור פרוזדורים. טיפול בפרוקור 24 שעות לא עזר, חוסמי בטא במשך כמה ימים גם לא עזרו. הוחלט על היפוך חשמלי, ובוצע אקו דרך הוושט להערכה לפני היפוך קצב. Aorta – Normal Aortic Valve – Normal Left Artium – Spontaneous echo contrast Low velocity in L.A.A No thrombus Mitral Valve – thickened , Doming DOPPLER Mitral Valve- Moderate lncompetence Aortic Valve- Mild lncompetence Moderate lncompetence Tricuspid Valve – Conclusions – No thrombus seen including in left atrial appendage 1. מה המשמעות של הממצאים הללו? 2. האם זה דורש טיפול או רק מעקב? 3. והאם יש קשר בין הממצאים לבעיות בקצב הלב? 4. מה ההבדל בין היפוך חשמלי לצריבה בצנתור? למה יש עדיפות? 5. היפוך חשמלי נעשה עם הרדמה מלאה או טשטוש? תודה רבה על המענה

19/03/2015 | 21:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. מדובר בבעיה מסתמית המחיבת מעקב מסודר אצל קרידולוג 2. על פי רוב מעקב, אך זה תלוי במימצאים קלינים, תסמינים וכו 3. כן. ישיר 4. היפוך חשמלי - מכת חשמל. אבלציה בצינתור - זה צינתור מיוחד במהלכו בטכניקקה מיוחד מתבצעת התערבות לצריבה של מימצא לא תקין בתוך הלב ולעיתים ליד וורייד ריאה הגורמים להפרעת קצב לב 4. בדכ בסדציה - טישטוש עמוק בברכה, דר דדשב

04/01/2016 | 10:04 | מאת: אורן

שירה שלום, אבי אמור לעבור היפוך חשמלי וחושש מאוד. האם את יכולה לשתף אותי בתחושות שלאחר מכן אם בוצע? האם יש חוכמה בדיעבד? תודה, אורן.

מנהל פורום קרדיולוגיה