תיקון פקטוס ( כניתוח משולב ?)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/03/2015 | 15:18 | מאת: אדי

אני כבן 38 יש לי פקטוס אקסווטוס - ( חזה קעור) בזמנו התענינתי בניתוח לתיקון - והבנתי שישנן מס שיטות לתיקון ( תהליך רביץ תהליך נאס העלמה בחומרי מילוי או השיטה המגנטית ): איזו שיטה היא המומלצת הקלה והבטוחה ביותר ( המגנטית ?) איך נקרא תחום ההתמחות הספציפית בתחום הכירורגיה הפלסטית לתיקון עיוות הפקטוס ולאיזה מומחה עלי לפנות ? חשוב לציין שבקרוב אני אמור לעבור תיקון מסתם מיטראלי שמאלי שיתכן בשתי צורות : דרך חתך קטן ( שעדיין לא קיבלתי תשובה אם אני מתאים אליו) או דרך פתיחת בית החזה שכולל שבירת עצם בית החזה : האם לדעתך במידה וזה יהיה דרך פתיחת בית החזה יש מקום לשקול ניתוח משולב בניתוח של כירורג חזה\כירורג לב וריאות( איזה מהם עלי לפנות להתייעצות בנידון ?) ושאם כבר שוברים לי את עצם החזה . האם בניתוח תיקון המסתם ( מה שלא יקרה כל יומיים..) ניתן יהיה לנצל הזדמנות זו ולתקן את העיוות הפקטוס אקסווטוס ?

15/03/2015 | 22:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אתר זה עוסק במחלות לב במבוגר - קרדיולוגיה, ולא ניתוחים. אבל איני לא חשוב שניתן לבצע שני דברים ביחד. רתוי שתתיעצי עם כירורג חזה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה