שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/02/2015 | 20:18 | מאת: יעלה

שלום, בת 60, עברתי ביום חמישי צינתור לב אבחנתי (ללא החדרת סטנט). כמו כן, אני סוכרתית, ונוטלת את התרופה ג'נואט פעמיים ביום (תרופה שמכילה שילוב של מטאפורמין וג'נוביה). בבדיקת דם שביצעתי כשבועיים לפני הצינתור נמצא שתפקודי הכליות תקינים. הבנתי שבמהלך הצינתור נחשפים ליוד, והשילוב של יוד והתרופה מטאפורמין עלול להזיק לכליות. ברצוני לשאול: 1. כמה זמן לאחר הצינתור כדאי לעשות בדיקת דם לתפקודי כליות? האם עליי להיות בצום 12 שעות לפני בדיקת הדם לתפקודי כליות? 2. כמה זמן לאחר הצינתור מומלץ לחזור וליטול ג'נואט (מטאפורמין)? האם כדאי לחכות קודם לתוצאות תפקודי הכליות לפני שחוזרים ליטול ג'נואט? בתודה, יעלה

01/03/2015 | 20:08 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

קודם כל אנני מבין שתפקוד כליתי תקין. ניתן לזחור לבדיקת תפקודי כליה לקראת צינתור ממש. לאחר צינתור ניתן לבצעב דיקת דם יום למוחורת וכ5-7 ימים אלחר מכן. לא ליטול מטרפומין או תורפה שמכילה מטפורמין יממה לפני צינתור ויממה לאחר מכן. ליתר ביטחון כדאי להמתין לתוצאת בדיקת דם ביום שלאחר הצינתור. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה