מינון תרופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/02/2015 | 23:24 | מאת: אולגה

שלום! אמא שלי בת 71 סובלת מיתר לחץ דם. קודם לקחה תרופה בשם נפידילונג 30 אך הרגישה אם זה לא נוח. הרופא המליץ תרופה בשם פרסולאט 10 3 פעמים ביום ובעלון לצרכן כתוב שזה תרופה בשיחרור מושהה וניטן ליטול אותה פעמיים ביום. Nה הוא מינון הנכון של התרופה הזאת? תודה מראש!

01/03/2015 | 20:04 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

הנה מיד מעלון התרופה:  המינון המקובל בדרך כלל הוא טבליה אחת כל 12 שעות (כלומר פעמיים ביום), אך הרופא עשוי להוריד או להעלות את המינון כתלות ביכולת השליטה בלחץ הדם שלך. אני מציע לחזור לבדיקת אותו רופא ולדון עימו בנושא מינון תרופה. נדגיש שוב שהמינון המקובל הינו שתי טבתיות ליום. בברכה, דר דדשב

02/03/2015 | 21:21 | מאת: אולגה

תודה רבה!

08/03/2015 | 21:40 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה