על סף עילפון לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/02/2015 | 21:18 | מאת: תמירה

שלום לך, בתי בת ה – 23 , היא ספורטאית שמשחקת כדורסל מקצועי למעלה מ 10 שנים. לפני כשנה , היא התחילה להרגיש לאחר מאמץ במשחק כדורסל , או לאחר ריצה מאומצת , חולשה ומעין מצב של טרום עילפון. כשזה קורה , היא נחה קצת ולאחר חוזרת לפעילות , אך במאמץ קטן והתופעה לא חוזרת על עצמה. קרדיולוג שלח את בתי לבדיקות דם בתוצרות היו שני דברים שחרגו מהנורמה. POTASSIUM צריך להיות בטווח 3.5 - 5.5 והתוצאה של בתי 5.8 CK-CREAT.KINASE(CPK צריך להיות בטווח 20 - 180 והתוצאה של בתי היא 207 אפשר הסבר עד שנגיע לרופא בעוד חודש? האם בתי צריכה להפסיק להתאמן בצורה מאומצת , או לשנות תזונה וכו' , כדי שתופעה זו לא תחזור לעצמה? תודה תמירה

01/03/2015 | 20:00 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מציענ בשלב זה הפסקת פעילות גופנית מואצת ובדיקה אצל רופא.... אגב אין צרוך להמתין חדוש.... ניתן לגשל לבדיקה במוקד, מיון וכו.... בנוסף אני מציע לגשת להערכה אצל קרידולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה