אקו דופלר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/02/2015 | 12:36 | מאת: יעקב

רצ"ב תוצאות אקו דופלר שעשיתי השבוע,אציין שעשיתי בעבר צנטור עם סטנד,מה דעתך על התוצאה בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאלי אינו מוגדל; תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך כ- % 60. עליה שמאלית מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה אאורטאלית קלה ומיטראלית מיזערית. הפריקארד אינו מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי. שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין.

23/02/2015 | 12:38 | מאת: יעקב

אציין שאני בן 70

23/02/2015 | 21:51 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהתייחסת על הנכתב בפנייתך, הרי שמדובר בבדיקה סהכ בגדר נרומה. החרבה של עליה שמאל מימצא ללא משמעות בגיל זה ודלף אאורטלי קל מימצא קל ולא מחייב המשך בירור או טיפול מיוחד מלבד מעקב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה