בענייו מבתם מיטרלי ומסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/02/2015 | 22:00 | מאת: מרגריטה

ערב טוב. לפני קצת פחות מחודש עשיתי בדיקת אקו לב.הופנתי לבדיקה עקב בקשתי בשל לחצים בבית החזה ולפעמים לחצים מעיקים באזור החזה.היום קיבלתי את התוצאות שהן תקינות חוץ מזה שנכתב על מסתם מיטרלי שקיימת צניחה של העלה הקדמי ועל הדופלר נכתב שהדליפה היא דליפה מינימלית,מה שבנוג למסתם אאורטלי נכתב שהמסתם תלת ציניפי תקין אבל בדופלר נכתב :mimimalar(valve level only) לגבי המדדים אני לא אכתוב כי לא מבינה בזה,אבל מה שציינתי מהסיכום אקו לב נורא מפחיד אותי כי אין לי בעייות לב ,לא היו לי בעיות לב אבל חייבת לציין שלפני אקו לב עשו לי הולטר לב,שוב לפי בקשתי ,והבדיקה הראתה שגם הכל תקין אבך בהערות נרשם שנצפתה סינוס תכיקרדיה בשעות הערות.כששאלתי את רופאת משפחה שלי שתסביר לי מה קורה,אמרה שזה היה לי בשעות הבוקר ובצורה קלה.חשוב לי גם להדגיש שטופלתי בתרופה בשם לוריוון,עקב התקף חרדה קל שעברתי.האם אתה יודע להסביר לי משמעות הממצאים שפירטתי ואם זה חמור. ושאלה השניה,ממה זה יכול להיות,האם נטילת תרופה וחרדה שהייתה לי גרמו לכך.תודה מראש..

18/02/2015 | 20:42 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בשאלתך חל שיבוש בריושם באנגלית, התכוונת ל- minimal mr? דר דדשב

19/02/2015 | 15:07 | מאת: מרגריטה

אם זה זה,מה זה אומר? ושוב,מה לגבי מסתם המטראלי?

מנהל פורום קרדיולוגיה