פענוח בדיקת CT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/02/2015 | 22:34 | מאת: בן פינחס

קבענו תור לקרדיולוג , בעקבות בדיקת CT . אבל בינתיים (היות שהתור הוא עוד שבוע)רצינו לדעת אם התוצאות הבאות מדאיגות? האם מצריכות דחיפות ? מה המלצתכם? הבדיקה באיכות טכנית ירודה ביותר עקב שילוב של ארטיפקטים שנגרמו עודף משקל ומהזרקה תת מיטבית של החומר הניגודי עקב קושי למצוא וריד גדול. בחלק הקריבני של הLAD הודגם רובד רך שגורם להיצרות של 70-99%. ה-M1 לא הודגם היטב. הRCA הודגם באופן לא מיטבי ובחלקו האמצעי חשד להיצרות בינונית אם כי יתכן וממצע זה בחלקו ארטיפקט. מדובר באישה בת 71. נשמח לתשובה בהקדם. בתודה מראש.

17/02/2015 | 21:20 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר בבדיקה באיכות טכנית ירודה - כלשון הבדיקה בהתבסס על הציטוט בפנייתכם. לכן תתכן אי דיוק. עםז את מדובר בהירצות משמעותית מאוד בעורק ה- lad ועל כן דבר זה מצריך אישפוז וטיפול בהקדם של ממש. פנו נא לחדר מיון לצורך אישפוז דחוף. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה