דופק 60 במנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/02/2015 | 18:04 | מאת: אילנית

שלום, אני 8 חודשים אחרי לידה שאחריה חוויתי svt בגלל אנמיה כנראה. אני מניקה עם תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת. כחודשיים לאחר הלידה אני מידי פעם מרגישה סחרחורות קשות, עייפות, וקושי לנשום. אין לי בעיות חרדה, סוכרת, כשזה קורה. גם בדקתי את זה. החלטתי למדוד דופק כשזה קורה והוא 60. יש לציין שאני לא בכושר כלל, בעלת עודף משקל. וכשהדופק שלי עולה ל80 אני חשה הרבה יותר בטוב. האם כדאי להיבדק? תודה.

15/02/2015 | 19:56 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש צורך בבידקה רפאוית. ממליץ לבצע בדיקת אקג, הולטר קצב לב ואקו לב. חשובה לוודא שאכן בדיקת תפקודי בלוטת התריס תקינה. כמובן לבדוק ס.ד., ברזל וכו. יתר דברים בהנחיית רופא בודק. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה