דופק אחרי התעוררות משינה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/01/2015 | 17:45 | מאת: אמילי

שלום רב. אני בת 31 ומזה כחצי שנה אני מרגישה דפיקות לב מואצות בין עירות לשינה וכשאני מתעוררת ובודקת את הדופק מיד לאחר שהתעוררתי ועודני ישנונית כמעה, על מנת לראות האם התחושה של דופק מהיר היא אמיתית, אז מד לחץ הדם מורה על כך שהדופק נע בין 85 ל 90 עם לחץ דם משתנה. לפעמים לחץ דם תקין ולפעמים תקין גבוה. בדרך כלל לאחר מכן כשאני כבר עירנית הדופק יורד לסביבות 67-75 ראוי לציין שאני נוטלת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס אך בדיקות הדם מראות שאני מאוזנת עם המינון הנוכחי. עשו לי בדיקת הולטר לב שיצאה תקינה ובעקבות התחושה של הדופק המואץ, קושי להרדם ושינה לא רציפה, הופניתי לפסיכיאטר ובהמלצתו התחלתי ליטול כדורים לחרדה ולשינה מזה כחודש (אמביויאן ווילברין) אך אני לא מרגישה שדבר השתנה מלבד עצם העובדה שאני קצת פחות מתקשה להרדם עם האמביויאן. האם המצב הוא תקין ונורמאלי או שעליי להתעקש על בדיקות יותר מעמיקות ? מודה לך מראש על ההתייחסות, בברכה, אמילי

28/01/2015 | 21:31 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא חש אני שמדבור במצב מסוכן, בהתייחס לנכתב בפנייתך. אם זאת כדאי לבצע בדיקה רפואית. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה