ריפרוף פרוזדורים\אשלגן שהישתנה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/01/2015 | 21:49 | מאת: רוני

שלום אני בן 55 ידוע על ברדיקרדיה , יש לי מיטרל פרולפס ולפני כמה שנים אובחנה בעיית פעימות מוקדמות שעבורה נאמר לי לקחת קרדילוג 1.25 לפני שבוע פקד אותי מיד בבוקר קצב לב מטורף,הגעתי לקופת חולים ושם אובחן פירפור פרוזדורים הובהלתי לחדר מיון ושם זה חלף ללא היתערבות מלבד מתן הפרין לוריד ולעיסת אספירין ושוחררתי לביתי נגשתי לקרדיולוג בקופה שהימליץ על צריבה ואמר שזה מצליח ב90% פניתי ליעוץ במסגרת הבטוח המשלים של ה'קופה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב לב שראה כי רשמו במיון רמת אשלגן של 3.2 המליץ להפסיק מתן דיזוטיאזיד 12.5 ללחץ דם ולעבור לאלדוסטרון 12.5 במקום המשתן הקודם וכן רשם לי טומבקור וביקש שאקח קבוע קרדילוג 1.25 היום 4 ימים לאחר התחלת הטיפול באלדוסטרון עברתי בדיקת דם והתוצאה אשלגן 4.3 שאלותיי, היות ואני חושש מהמשך עליית האשלגן מה עליי לעשות? עליי לציין כי אכלתי בימים האחרונים כבננה ליום 2 כפות אבוקדו ועגבניה אחת בכל יום האם הכדור עצמו מקפיץ ככה את האשלגן? איך לא לעבור את הרמה המותרת ושאז עלולים להופיעה הפרעות מהסוג האחר ברמת אשלגן גבוהה מידיי? אני כעת בחששות ובדילמה איך מיתנהגים חושש שאולי בעוד שבוע תיהיה רמת אשלגן מעל 5 או 6 ולא אדע על כך. ואם אוכל בננה או עגבניה האשלגן פשוא יהרוג אותי מה כדאי לעשות במצבי זה ?

22/01/2015 | 20:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לבצע מעקב מסודר אחר בדיקות מעבדה. לחזור לבדיקת k עוד מספר ימים וליהות בקשר עם רופא משפחה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה