דופק מהיר בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/01/2015 | 21:40 | מאת: לי

שלום. אני בת 23 ואני בריאה בדר"כ ולא לוקחת תרופות. עד גיל 18 עסקתי בריקוד אינטנסיבי עם הרבה פעילות פיזית ללא כל בעיות. לאחרונה בדקתי מספר פעמים לחץ דם ודופק כשלחץ הדם הוא תקין לחלוטין 125/74, אבל הדופק גבוה והוא עומד על 87-90 פעימות בדקה. בדקתי מספר פעמים הדופק לאחר מנוחה והדופק הינו אותו דבר. מבקשת לדעת עם הנושא תקין ואם לא מה עליי לעשות. תודה לי

18/01/2015 | 20:46 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא נראה שיש בעיה כלשהי בברכה דר דדשב

21/01/2015 | 17:15 | מאת: לי

נאמר לי שיתכן ועברתי זיהום ע"י וירוס אלים, שתקף את הגוף, ואולי אפילו את שריר הלב עצמו, ולכן כדאי לבצע מעקב אקג 24 שעות (הולטר) ובמידה וקצב הלב יורד משמעותית בלילה/במנוחה עד לערכים תקינים, הדופק המהיר יכול להיות קשור לשינויים הורמונליים או למצבי מתח ולחץ. אם קצב הלב נשאר גבוה גם בשינה/מנוחה - יש צורך בברור נוסף. אשמח אם תתייחס לטענה זו, ומה עליי לעשות כדי לברר ולדעת אם הכל תקין בגיל הצעיר שלי. אשמח לתובתך. תודה דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה