אנדוקרדיטיס סאב אקוטית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/01/2015 | 09:34 | מאת: שני

האם אנדוקרדיטיס תת חדה -סאב אקוטית יכולה להיות בגופו של אדם כ3-4 שנים ,תרביות דם שליליות ,שקיעת דם גבוהה שלא נמצאה לה סיבה ,splinter hemorrhage בציפורניים שהולכים ובאים כשלוש שנים,כאבי שרירים ופרקים ולעיתים קוצר נשימה,איוושה דיאסטולית בנקודה אאורטלית שבאקו אחד צויין שיש מסתם דו עלי ובאקו השני כלל לא צויינה הבעיה הזו של המסתם אלא אי ספיקה אאורטלית קלה. האם לאור מה שרשמתי יכול להיות שהיא תתפתח בגופו של אדם כשלוש שנים והאם רק אקו ושטי שולל או מאשר כי באקו הרגיל נאמר שלא רואים הכל בבירור,אין דרך אחרת מלבד האקו הושטי? תודה רבה על תשובותיך.

18/01/2015 | 20:45 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אקו לב דרך השווט היא בידקה מאוד חשובה להערכה מלאה במקרים של דלקת פנים הלב - אנדוקרידטיס ונדרשת ברוב המקרים. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה