פעימות מוקדמות בזמן אימון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/12/2014 | 14:22 | מאת: אמיר

אני בן 45, בריא בדרכ, עוסק בספורט כבר מהתיכון, כיום רץ כ 30 קמ בשבוע (במצטבר). לאחרונה, עקב דופק מהיר פתאומי ופלפיטציות שמופיעים תמיד במנוחה, עשיתי אקו-לב ומבחן מאמץ,שיצאו תקינים, והולטר שם אובחנו פעימות מוקדמות. אני תמיד רץ עם שעון דופק, ולאחרונה אני שם לב שבתחילת הריצה - עד שהגוף מתחמם ואני מגיע לקצב הריצה - הדופק לא סדיר, יש קפיצות למעלה. (אני לא מרגיש את זה) אני יודע ששעון דופק זה לא מכשיר אקג אמין, אבל השאלה שלי היא כזו - אם יש לי פעימות מוקדמות בתחילת האימון, האם זה יכול לסכן אותי? האם אפשר לטפל בפעימות מוקדמות? האם זה יחמיר עם הזמן? מאד קל להגיד אל תרוץ, אבל כל החיים אני רץ. אין לי בעיה לרוץ.

21/12/2014 | 20:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

קודם כל יש לבדוק באם באמת יש פעימות מוקדמות. לשם כך הייתי מבצע בדיקת מאמץ. על מנת להיות בטוח יותר הייתי ממלי לבצע בדיקה משולבת מאמץ - אקו לב - אקו לב במאמץ. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה