Nattokinase

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/12/2014 | 19:41 | מאת: דניאל

שלום Nattokinase - האם הוא אכן בעל תכונות של ניקוי כלי דם? כלומר לא רק במניעה אלא גם יכול להסיר את הרובד הטרשתי מכלי הדם? מה המינון המומלץ? האם יש התוויות נגד? נטילת אספירין 75 מ"ג זה בעייתי במקביל לתוסף הנ"ל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
16/12/2014 | 21:19 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אתר זה רשמי ועוסק ברפואה קונבנציונלית בלבד. חומר שמוזכר בשאלתך אינו שייך לטיפול המקובל בקרדיולוגיה קונבנציונלית ולא בשימוש בקרדיולוגיה. Nattokinase (pronounced nat-oh-KY-nase) is an enzyme (EC 3.4.21.62) extracted and purified from a Japanese food called nattō. Nattō is made from fermented soybeans and has been eaten in Japan for about a thousand years. Nattō is produced by fermentation by adding the bacterium Bacillus natto to boiled soybeans. Nattokinase is produced by the bacterium acting on the soybeans. While other soy foods contain enzymes, it is only the nattō preparation that contains the specific nattokinase enzyme. In spite of its name, nattokinase is not a kinase enzyme, but a serine protease of the subtilisin family. It exhibits a strong fibrinolytic activity.[2][3] Nattokinase can now be produced by recombinant means[4][5] and in batch culture,[6][7] rather than relying on extraction from Nattō. Nattokinase was first isolated and marketed under the name of NSK-SD in 1998 by Japan Bio Science Laboratory, which had removed vitamin K2.[8] בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה