פענוח אקודופלר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/12/2014 | 15:34 | מאת: טומי

הי ברצוני לדעת אם תוצאות הבדיקה תקינות חדר שמאלי אינו מוגדל; תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך כ- % 60 שתי העליות מוגדלות. חדר ימני בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה מיטראלית ומיזערית וטריקטספידלית קלה-בינונית עם מפל לחצים בן 29 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ- 36 ממ"כ. הפריקארד אינו מעובה. תפליט פריקרדיאלי קטן, הקפי. תודה

14/12/2014 | 21:41 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על פי הנכתב בפנייתך: מימצאים שאינם תקינים - אבל קלים 1. אי ספיקה טריקוספידלית קלה יד בינונית 2. נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה 3. עליות מוגדלות בברכה, דר דדשב

15/12/2014 | 09:03 | מאת: טומי

תודה האם עלי לראות קרדיולוג? האם עלי לעשות משהו עם התוצאות? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה