צילום חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/12/2014 | 12:04 | מאת: אילן

שלום צילום חזה שבוצע עקב שיעול ועליית חום קלה (ייתכן וממקור אחר), בהאזנה לריאות נשמע משהו. בוצע צילום AP בלבד,בישיבה,לא אופטימלי טכני. צל הלב מעט מוגדל. ציור ברונכווסקולרי מוגבר דיפוזי במידה קלה. האם זה שולל דלקת ריאות? מה המשמעות של הממצא? והאם מצריך בדיקה נוספת או מעקב כלשהו? יש לחשוש שיש קשר לאי ספיקת לב? תודה

09/12/2014 | 21:16 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, אתר זה עוסק במחלות לב בלבד. פנה נא לבדיקת רופא משפחה שלך. באשר לצל לב מוגדל הרי שצויין שאיכות הצילום לא טובה. ייתןכ ויש צורך בבדיהק חוזרת. בנוסף הערכת גודל הלב מתבצעת בבבדיקת אקו לב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה