לב ושיער

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/12/2014 | 15:46 | מאת: אדי

יש לי איספיקה מיטראלית שמוגדרת בינונית קשה במסץת מיטראלי שמאלי כרגע הוחלט בעצת 2 מומחים שלא לתקן ולחכות עם זה ( למרות שזה בלתי נמנע בעתיד הנראה לעין ) אני מתעתד בקרוב מאד לעבור השתלת שיער ( כנראה fue ולא בסטריפ שהיא לקיחת רצועות מהעורף ) האם ידוע לך אם הליך זה עשוי להחמיר מצבי הלבבי ? הבנתי שיש תחליף לקומדין שאמורים ליטול( האם הוא מזיק למצב הלב שלי ? ) אפשר תחליפחים בשם ריברוקסבן ( קפרלטו) ויש פרדקסה) כי כבר לא צריך זריקות לפניהשתלה ואפשר טבליות דרך הפה . האם אין סיכון בהשתלה ומה הכי מומלץ למצבי ואינו מזיק ללב ? ובנוסף- האם נטילת תרופה נגד פרופסיה אינה מזיקה ללב ?  בתודה

07/12/2014 | 20:23 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לאוןר רקע ועל מנת לקבל פרטים מדוייקם ומלאים עליך להתייעץ עם קרדיולוג מטפל. בשלב נוכחי הטיפול המומלץ לאלו הזקוקים לטיפול בנוגדי קירשה ובעיות מסתמית הוא קומדין. פרופציה לא מומלצת לחולי לב, במיוחד חולים עם אי ספיקת הלב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה