מתי יש צורך בא.ק.ג??

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/12/2014 | 10:03 | מאת: טל כהן

שלום, בת זוגתי החלה בזמן האחרון לקבל התקפים (כנראה של אסטמה) יש לה הסטוריה רפואית של פרפור חדרים, הלם אנאפליקטי, היו לה המון פעמים אנאפליקסיס, ובזמן האחרון החלה לקבל התקפים של קוצר נשימה והיווצרות גודש בגרון ממאמצים ספורטיבים ואפילו בזמן האחרון גם במנוחה, ולכן מיד חשדנו באסטמה, ולכן היא הלכה לרופא המשפחה על מנת לבדוק זאת, ואכן הרופא נתן מרשם למשאף, אך לפני זה הוא ביצע לה בדיקת א.ק.ג עכשיו השאלה שלי היא כזאת: באמת היה צורך בא.ק.ג או שהוא עשה את זה בשביל להפשיט אותה??, ממש שידוע לי צריך לעשות א.ק.ג במצבים הבאים: -אוטם -אנגינה פקטוריס - דופק מהיר/איטי -בעיות במבנה הלב איך לעזעזל א.ק.ג קשור לאסטמה/בעיות בדרכי הנשימה??

07/12/2014 | 20:21 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אקג זה כלי חשוב במחלות לב ואחרות, כולל מחלות דרכי נשימה. למשל באקג ניתן לגלות הפרעת קצב לב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה