אי נוחות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/12/2014 | 04:06 | מאת: ערן

אתמול בצהרים הרגשתי לפתע אי-נוחות, כאילו קור וצמרמורת בחזה ובבטן (תחושה מוזרה מאד, קשה להסביר), התחושה היתה מאד סימטרית במיקום לא ממוקדת באיזור אחד. תחושה זו נמשכה מספר שעות ללא סימפטומים נוספים. בלילה, התעוררתי עם דופק מהיר וזיעה קרה, וצורך דחוף ללכת לשירותים. אחרי מס דקות הזיעה עברה והדופק נרגע. כששכבתי שוב הרגשתי שכל ארוחת הערב עולה לי ולכן נשארתי לשבת עד שנרדמתי. אני בן 45, בריא בדרכ, רץ כ 15 קמ בשבוע. האם מה שקורה לי נראה ממקור לבבי? תודה.

02/12/2014 | 20:47 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא ניתן לשלול. ייתכן. יש צורך בבדיקה אצל קרדיולוג ובוודאי במקרה בו תסמינים יחזרו. בברכה, דר דדשב

04/12/2014 | 19:37 | מאת: ערן

עשיתי אקו-לב ומבחן מאמץ. שניהם יצאו תקינים לחלוטין (את מבחן המאמץ המשכתי עד דרגה 15 METS). עדיין יש לי אפיזודות של לחץ בחזה (סימטרי ולא ממוקד) וזיעה קרה, שחולפים אחרי מספר דקות. יכול להיות שפיספסו משהו? האם יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות? בדיקות הדם שלי תקינות, LDL נמוך, ואין היסטוריה משפחתית. אודה לתשובתך.

מנהל פורום קרדיולוגיה