דופלקס של הקרוטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/11/2014 | 18:20 | מאת: חנה

שלום דר נכבד. עברתי בדיקה של דופלקס של הקרוטיס ורציתי לדעת אם היא תקינה. גילי הוא 66. צד ימין: במוצא עורק התרדמה הודגם רובד תורשתי הוגרם להיצרות 1-20. נרשמה מהירות זרימה בעורקי התרדמה. הודגמה זרימה תקינה בעורקי החוליות. צד שמאל: בבדיקה הודגמו ביפקורציה ועורקי התרדמה ללא רבדים תורשתיים. עורק התרדמה מפותל ובנקודת פיתול נרשמה הפרעה קלה במהירות זרימה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. האם צריך לטפל בעורק מפותל? האם הבדיקה תקינה?

01/12/2014 | 21:18 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אתר זה עוסק במחלות/ בעיות לב. עליך לפנות לרופא כלי דם. בשל קיום של טרשת מסוימת בכלי דם צווארים יש לבצע הערכה לבבית. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה