פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/11/2014 | 11:50 | מאת: מירי

שלום רב, אובחנתי כסובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות (295 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות כפי שעלה בהולטר האחרון שביצעתי. גם באחרים זה פחות או יותר המספר על פני היממה) וטכיקרדיה לפני כשנתיים. איני יודעת אם זה קשור לגילי (בת 44).לפני כשנה הפעימות המוקדמות לוו באירוע VT קצר (שתועד כי הייתי עם לופ רקורדר) הקרדיולוג טען שאין מה להלחץ כי האקו לב תקין והמליץ להתחיל טיפול בנורמלול - פעמיים ביום 25 מ"ג. הנורמלול עד כה סייע באירועי הדופק המהיר ולא היו אירועים חריגים. מדי פעם דופק קצת מהיר אך לא משהו רציני. לגבי הפעימות - יש ימים יותר רגועים ויש ימים בהן הפעימות רבות ומורגשות היטב. ביצעתי הולטרים כולל חיבור ללופ ריקורדר לתיעוד הפעימות. וכן ביצעתי במשך כל התקופה הזו מס' פעמים אקו לב- אקו לב תמיד תקין לגמרי. בימים האחרונים במיוחד בערב כשאני הולכת לישון - מתחילות פעימות מוקדמות ולאחריהן מגיע דופק מהיר קצת במנוחה (100- 90) אשר לא מלווה בפעימות מוקדמות. האם יש קשר בין הדופק המהיר להמצאותן של פעימות מוקדמות? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת טיפול תרופתי (כיום נורמלול)? האם יתכן קשר בין המצאות בשלבים ראשונים של גיל המעבר לבין פעימות מוקדמות? אגב, בדיקות דם תקינות כולל ב. התריס

27/11/2014 | 21:53 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. כן יש קשר 2. כן לגשת להערכה מלאה אצל קרדיולוג 3. ראה 2 4. כן זה בהחלט ייתכן בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה