2 התקפי לב זהים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/11/2014 | 23:05 | מאת: עמית

לפני 4 שנים בביצוע תרגיל יוגה (שהמדריך אמר לי בזמנו שלי אסור לבצע)החל כאב מורגש אך לא עוצמתי במפתח הלב עם מעט מאוד קוצר נשימה ,נסעתי עם מונית לבית חולים שם באקג אמרו יש לך התקף לב בצינטור לא מצאו חסימה,דיאגונל 3 קצת מוצר אך אי אפשר לצנטרו , קטן הוא קטן מדי 3 חודשים היו לי תעוקות וחזרתי לאיתני ולכושר מלא ללא תעוקות לפני חודש ,שכן תקף אותי ,שוב כאב במפתח הלב קוצר נשימה אם היה ,היה מאוד קל ,שח"ל ,מיון,ללא שינוי באקג ,אך בהמשך עליה קלה בטרופונין שכנעו אותי להסכים לצינטור ,עם תוצאה זהה לקודם ,אין חסימה ,דיאגונל 3 מוצר ,קטן מדי לפתיחה. אני עם תעוקות שלאט משתפרות ,אך הפעם גם עם מונוניט, 2*20 הקרדיולוג אמר לי להפסיק בהדרגה עם המונוניט, רופאת המשפחה מתנגדת "יש לך תעוקות תמשיך" 1.האם שימוש ממושך (חודשים)מוביל לקשיי הפסקה ,? 2.אין התייחסות מצד הרופאים למה קרה?האם אני מייצר קרישי דם? נתנו לי מינון מוגבר ליפיטור ,פלויקס ומיקרופירין, אך בשני הצינטורים מצב העורקים היה זהה ,הצרויות שלשמחתי אינן ממשיכות , האם כדאי שיעשו לי בדיקות נוספות על בדיקות הדם הרגילות ,באקו לב מקטע פליטה 65% ,הכל נורמל מלבד ra cavity size dilated סיכום חדר שמאל תקין ודפנותיו תקינות הכל תקין,מה זה הדילטד הזה? מה כדאי לבדוק לעשות (אני בגיל 63 )בכדי למנוע עוד התקף?

27/11/2014 | 21:57 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אני סבור שבמקרה שלך יש צורך בשיחה ובידהק מפורטים אצל קרדיולוג. פנה נא להערכה מלאה קלינית אצל קרדיולוג. לאחר בדיקתך ושיחה ישירה עימך ניתן יהיה לקבוע דברים. אין באפשרותי לפרט יותר כאן באינטרנט. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה