נוזל מסביב ללב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/11/2014 | 20:12 | מאת: שני

שלום, אחותי סיימה טיפולים כימותרפיים מכיוון שאובחן אצלה לימפומה. בסיום הטיפולים אובחן שיש לה נוזל מסביב ללב בכמות שמוגדרת ע"י הרופאים כגדולה. בנוסף יש לה נוזל פלאורלי בכמותק טנה בחזה. לאחר בדיקת א.ק.ג הרופאים ממליצים לבצע הסרה כירורגית של חלק קטן מקרום הלב. עברו חודשיים וחצי מסיום הטיפולים הכימותרפים. חשוב ציין שאחותי לא חשה בכאב בעקבות הנוזל. האם ביצוע הניתוח הכרחי? האם הסרה של חלק קטן מקרום הלב יכול להיות מסוכן?

20/11/2014 | 21:57 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר כניראה בביצוע ניתוח המכונה pericardial window על מנת למנוע הצטברות נזול שוב. כניראה שבמקרה הנידון דבר חשוב אך עליך לשוח עם רופאים המטפלים בה באופן שיייר ומהכירים היטב את פרטי הפרטים של המיקרה. בברכה דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה