בדיקת דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/11/2014 | 18:33 | מאת: רחל

שלום בת 65 סובלת מלחץ דם, סוכר גבולי. מטופלת בתרופות ללחץ דם, ובגלוקופז'. בבדיקת דם אחרונה עלו ערכי הסוכר, ולראשונה עלה גם הסוכר התלת חודשי. כולסטרול כללי ורע תקינים, טריגלצירידים גבוהים. רמת סוכר בדם - 190 (נורמה 65-100) (HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70 (HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00 טריגלצירידים - 217 (נורמה 35-170) האם יש קשר בין רמות הטריגלצירידים לבין רמות הסוכר המוגברות? בחודשים האחרונים אני עוברת תקופה מאוד לחוצה בגלל מחלה של בן הזוג, כנראה גם לא אוכלת מסודר, האם עליה ברמות הסוכר יכולות להיות קשורות לפחמימות? ללחץ הנפשי ? זה מצריך טיפול תרופתי נוסף או שאפשר להמתין ולראות בעוד כמה חודשים? כמו כן, בדקתי לראשונה תפקודי קרישה, (INR 0.71 RATIO ( 0.80- 1.20*(.........) PTT 28.20 SEC ( 21.00- 38.00) (...*.....) החל מ15-01-14 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי אצווה PT(%) 182.00 % ( 75.00- 140.00) (.........)* PT(SECONDS) 8.20 SEC מה המשמעות של הערכים החריגים (PT + INR)? זה בהכרח מצביע על בעיה שדורשת בירור וטיפול? (אני לא מטופלת בנוגדי קרישה ו/או אספירין) תודה

18/11/2014 | 21:13 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש קשר בין הדברים, התשובות לשתי שאלות ראושנות כן. יש לשים לב ולבצע הערכה אצל רופא המטולוג - העוסק בדם. אם כי ערך inr בגדר נורמה, אולם pt באחוזים נראה לי מוגבר.... לא לגמרי ברור. יש לגשת לבהערכה אצל קרדיולוג (שיגרתית) וגם רופא משפחה כמובן בשל גורמי סיכון לרבות סוכרת, שומנים בדם - טריגליצרידים. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה