דופק מואץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/11/2014 | 19:25 | מאת: חנה

אני בת 56 עם רקע משפחתי לבבי, אני בריאה, לאחרונה דופק 99. רופאה נתנה לי בדיקת אקו לב והולטר אקג, יש ימים שהדופק תקין 80 ויש ימים שהוא קרוב ל 100, האם זה מראה על דופק לא סדיר?

12/11/2014 | 19:29 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

דופק תקין במבוגר נע בין 60 ל- 90 פעימות לדקה. יש לברר מדוע דופק שלך נוטה למהיר. סיבות לכך עלולות להיות לבביות ולא לבביות....למשל בעית בלוטת התריס. בנוגע לדופק סדיר, אין קשר בין המירות הדופק וסדירותו. לעיתים דופק מהיר יכול ליוהת לא סדיר, ודופק איטי יכול להיות לא סדיר.... במקרים אלה מדובר בהפרעת קצב לב או הולכה. פני נא להערה אצל רופא משפחה וקרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה