כאבים לאחר דלקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/11/2014 | 11:13 | מאת: שושנה

שלום רב, בת 64 מראשל"צ. לאחר דלקת ריאות הייתה גם דלקת בקרום הלב. כל הסיפור נמשך כבר חודשיים וחצי ועדיין הצד השמאלי שלי כואב, הכתף השמאלית, השכמה השמאלית וכל מיני מכאובים מוזרים. ברצוני לברר האם כל המכאובים האלו שייכים למה שהיה לי וכמה זמן הדבר יכול להימשך? בתודה, שושנה

12/11/2014 | 19:26 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש לברר נושא. פני נא לבדיקת קרדיולוג בהקדם. במגביל יש לבצע הערכת השלד, הכתף - הערכה אורטופדית. במידה ומסקנה שאכן היה מדובר בדלקת קרום הלב (?), הרי שדבר עלול להימשך לעיתים חודשים מספר. בכל מקרה יש צורך בבדיקה מקיפה ובהערכה מלאה, לבבית ולא לבבית. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה