בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/11/2014 | 07:40 | מאת: adi

רקע. בת 42. פקידה. מחלות רקע: היפותירוהידיזם, סכיזופרניה, סכרת סוג 2, וילסון. בתהליך אימוץ אורח חיים בריא. משקל נוכחי: 87.7 גובה 1.7 (לאחר ירידה של 32.3 ק"ג). תרופות: יוטירוקס 100 מקג' פעם ביום, קופריפן 250 מג 3 פעמים ביום, חצי כדור גלוקומין 3 פעמים ביום, פרולול 10 מג פעם ביום (שימוש עקב חרדה), ונלה 37.5 פעם ביום, ברזל עדין פעם ביום, ויטמין B6 פעם ביום וריספירדל 1 מג פעם ביום. בבדיקת אקו שגרתית נתגלה דלף מינימלי במסתם דיקספידלי. האם יש לכך השלכות? רופאת המשפחה טוענת שזה בסדר. גם הקרדיולוג שפיענח את הבדיקה טוען כך. יצויין שאבא שלי קיבל דום לב בגיל 55 לפני 19 שנה. הוא נפטר. האם המימצא, לאור ההסטוריה המשפחתית מצריך משהו?

12/11/2014 | 19:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצא - דלף רטיקוספדילי מינימלי - ללא כל משמעות. תקין. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה