פענוח תוצאות אקו מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/11/2014 | 00:35 | מאת: א.אנונימי

שלום אני בן 63 ועברתי אירוע בשנת 1990 לצורך הבדיקה הופסקו התרופות קרטיה ונורמיטן תוצאות אקו מנוחה: חדר שמאל בגודל תקין (50/33) .אין עדות להיפרטרופיה.התכווצותו הגלובלית והאזורית טובה. גודל ותפקוד תקין של חדר ימין.מבנה ותפקוד המסתמים ללא ממצא ראוי לציון. מהלך בדיקה במנוחה דופק 83, לחץ דם 12/70 בשיא מאמץ דופק 155 (99%) , לחץ דם 150/85 בוצע מאמץ מדורד על מסילה לפי פרוטוקול ע"ש BRUCE המאמץ הופסק אחרי 7.3 דקות בעומס של 10.1 METS תוצאות: תקינה שינויים בא.ק.ג במאמץ: לא נצפו שיני ST משמעותיים. VPBS בודדים. סכום אקו לב מאמץ: הודגמה הפרעה חדשה בתנועתיות -אפיקלית תגובה קלינית-תקינה כושר תפקוד בינוני תגובה אלקטרוקרדיוגרפית שלילית לאסכמיה DIADNOSIS: Exercise echocardiography. Ischemic response:new wall motion abnormality - apical. Moderate exericise capacity Good resting LV function אודה לך על תשובה מפורטת בשפה פשוטה

12/11/2014 | 19:23 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בדיקה איננה תקינה - קיים חשד להיצרות באחד העורקים כלילים.... עש לגשת בהקדם האפשרי להערכת קרדיולוג. יש לקחת בשחבון שלעיתים תגובה לכאורה לא תקינה היא תגובה חיובית שגוייה false positieve כי רגישות בדיקה זו איננה 100%. פנה נא בהקדם לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה