פיענוח אקו לאחר אקג לא תקין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/10/2014 | 07:49 | מאת: נעמה

שלום וברכה אני בת 66 יתר לח"ד מאוזן . הרגשתי שבוע שעבר לא טוב עם קוצר נשימה ושיעול שהשתפר מאוד עם אנלציות. אך הרופא טוען שהלב שלי לא בסדר בגלל האקג . ונשלחתי לאקו . מה אומר התוצאות האקו?. פליז הרופא שלי בחו"ל. חדר שמאל אינו מורחב . הספטום מעובה בבסיסו . התכווצותו הכללית תקינה. מקטע פליטה מוערך בכ60% . לא נצפתה הפרעה בולטת בהתכווצות האזורית . גלA גבוה מגל E בעקומת המילוי של החדר השמאלי . עליה שמאלית ברוחב תקין . חללי הלב הימניים בגודל תקין. שושרש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין. פתיחה טובה של המסתמים. בדופלר: אי ספיקה מיטרלית מנמלית. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. הלחץ הסיסטולי בעורק הראה גבולי. מוערך בכ 35 ממ"כ לא נמצא תפליט פריקרדיאלי יש לציין כי יש לי אח עם שריר הלב מעובה והרופא אמר לו שזה משפחתי

01/11/2014 | 19:32 | מאת: דר' אלכסדנר דדשב

01/11/2014 | 19:34 | מאת: דר' אלכסדנר דדשב

מימצאים באקו לב - עיבוי של מחיצה ושינוי בגל a e מיצאים שכיחים בגיל זה במיוחד באלה שיש להם יתר לחץ דם. בברכה דר דדשב

01/11/2014 | 19:35 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצאים באקו לב - עיבוי של מחיצה ושינוי בגל a e מיצאים שכיחים בגיל זה במיוחד באלה שיש להם יתר לחץ דם. בברכה דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה