חשד להתקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/10/2014 | 16:02 | מאת: ליה

ד"ר דדשב שלום, אני בחורה צעירה בת 23, בריאה בדרך כלל, לא לוקחת שום תרופות באופן קבוע, אין מחלות כרוניות, אין לי אלרגיה ולא רגישות לכלום, לא מעשנת ולא עישנתי אף פעם, עושה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע וברקע המשפחתי אף אחד לא חלה במחלות לב או חווה התקפי לב. אתמול חוויתי אירוע שהתברר לי כחשד להתקף לב. תחילה חשתי לחץ בחזה בצד שמאל שהיה מלווה בקשיי נשימה וכאב חד בגב למעלה בצד שמאל שהקשה עלי פיזית לקום מכיסא ואפילו לדבר. לאחר כשעה התחלתי להרגיש צרבת כבדה מלווה בבחילות. לקחתי כדור אחד של אספירין והלכתי לישון. כשקמתי היום בבוקר, הכאב בחזה נעלם אך עדיין יש כאב בגב העליון מצד שמאל. כמובן שהיום נירשמתי כבר לראופא קרדיולוג לשבוע הבא. אך בכל זאת, הייתי רוצה לדעת כתוצאה ממה זה יכול להיות? האירוע הזה הדאיג אותי מאוד, הרי אני לא מעשנת ואוכלת בריא, ואין שום דבר דומה בהיסטוריה הרפואית במשפחתי. אודה מאוד על תשובתך.

26/10/2014 | 21:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

סבירות נמוכה ביותר עד לאפסית בגיל צעיר בחורה שיש לה התקף לב. אומנם עליתים יכולה הליות דקלת בקורם או שריר הלב.... אפשרות תאורטית קיימת. לכןמ כדאי להיבדק. בברכה דר דדשב

26/10/2014 | 21:54 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

סבירות נמוכה ביותר עד לאפסית בגיל צעיר בחורה שיש לה התקף לב. אומנם עליתים יכולה הליות דקלת בקורם או שריר הלב.... אפשרות תאורטית קיימת. לכןמ כדאי להיבדק. בברכה דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה