תוצאות בדיקת אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/10/2014 | 22:49 | מאת: טובה

שלום. שמי טובה. בת 64.5 .פנסיונרית מהוראה בבי"ס תיכון.אני חולת סרטן לימפומה פולקולרית מלפני4.5 שנים.היתה ב LOW GRADE עד כה. כשהתגלתה קיבלתי טיפול COP. לפני שבועיים התנפחה רגל שמאל מכף הרגל עד המפשעה. האונקולוג שלח אותי לפט סי טי ונמצאו בלוטות מוגדלות החוסמות את הדם הוורידי מלחזור לגוף.הביא המקרה שלי לפורום הרופאים ההמטולוגים עם תוצאות הפט שהראו גם גידול בבלוטות בבטן.בבלוטות בבטן והודיע לי לעשות דחוף אקו לב כי הוא רוצה לטפל בי ב CHOP. עשיתי אקו לב במנוחה אתמול ולהלן התוצאות: חדרשמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה.תבנית המילוי מתאימה להפרעה ברלקסציה. חדר ימני תקין. מבנה המסתמים תקין. אי ספיקה אורטלית ,מיטראלית, וטריקוספידלית קלה. אין עדות ללחץ דם ריאתי. ללא הגדלה של העלייה השמאלית. שאלות: 1. מה שתקין ברור שבסדר.מה הן סוגי האי ספיקה שהוזכרו? 2. מה זו אי ספיקה בלב? 3.מה זו הפרעה ברילקסציה? 4. האם כל המונחים בשאלות מעידים שהלב שלי לא בריא? 5. האם ניתן לתת לי טיפול CHOP? מחכה לתשובות בהקדם. תודה. טובה

26/10/2014 | 21:46 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר במימצאים ללא כל משמעות. דליפה קלה של סמתמים חסרת משמעות. לפי תוצאה שנרמשה בפנייתך - אין מדובר בהפרעת התכווצות חדרי שמאל. החלטה לגבי המשך טיפול שלך תתקבל לא כאן, אלה ע:י רופאים מטפלים בך - אונקולוג/ המטולוג וקרדיולוג במשותף. אינרנט זה לא מקום לקלבת החלטות טיפוליות. בברכה, דר דדשב

26/10/2014 | 21:56 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר במימצאים ללא כל משמעות. דליפה קלה של סמתמים חסרת משמעות. לפי תוצאה שנרמשה בפנייתך - אין מדובר בהפרעת התכווצות חדרי שמאל. החלטה לגבי המשך טיפול שלך תתקבל לא כאן, אלה ע:י רופאים מטפלים בך - אונקולוג/ המטולוג וקרדיולוג במשותף. אינרנט זה לא מקום לקלבת החלטות טיפוליות. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה