אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/10/2014 | 14:01 | מאת: חני27

רציתי בבקשה הסבר לתשובה של האקו הנבדקת ביצעה מאמץ במשך 06.38 דקות.10.20 מטס.בתחילת הבדיקה דופק 79 לדקה,ולחץ דם 120/80 ממכ, בשיא הבדיקה נמדד דופק של 141 לדקה,(. 87% מהדופק הצפוי לגילה) לחץ הדם 170/80 ממכ הבדיקה הופסקה עקב עייפות לא היו תלונות לבביות באקג במאמץ נצפתה צניחה קטע st דגם עולה בדופן תחתון וחיבורי החזה פחות מ-1 ממ מתחילת הבדיקה ובמאמץ התכווצות הדפנות של החדר השמאלי היתה תקינה,תגובה היפרדינמית של כל דפנותיו החדר השמאלי במאמץ במנוחה לא הודגם צניחה של עלי המסתם המיטרלי,במנוחה ולאחר המאמץ הודגם mr קל.לא הודגם tr לסיכום ללא סימנים אקוקרדיוגרפים של איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ, מה כל זה אומר,?

19/10/2014 | 21:15 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהתבסס על הנכתב בפנייתך - בדיקה זו בגדר נורמה. חשוב לחזור לבדיקת רופא קרידולוג אשר הפנה את הנבדקת לבדיקה זו.עם תוצאה מלאה של בדיקה זו. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה