לחץ בחזה ואי סדירות בקצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/10/2014 | 09:37 | מאת: מלי

שלום רב, בת 29, בריאה בד"כ, נוטלת 12 B. (כרגע גם ברזל ואומגה 3 -חודשיים וחצי לאחר לידה ראשונה). כבר שנים שיש לי כמו ניתור רגעי בלב, או פעימה מוקדמת לפעמים לשנייה שתיים וזה עובר לבד, תחושה מאוד לא נעימה, לעתים כמה ניתורים כאלה ברצף לכמה שניות וחולף. לפני כשנתיים ביצעתי אקו-לב, הולטר וארגומטריה והכל תקין. לפני כשבוע, כמה קפיצות כאלה העירו אותי משינה באמצע הלילה ועד הבוקר לסירוגין הרגשתי מן לחץ במרכז בית החזה, כמו התכווצות שרירים או כאילו מישהו דוחק אותי עם אגרוף, ובבוקר זה חלף, אך בשבוע האחרון אני כמה לעתים בבוקר עם אותה תחושת לחץ בחזה ובמהלך היום לא מרגישה. חשוב לציין שכבר עשר שנים אני מקפידה לעשות ספורט באופן קבוע, אך כעת לאחר הלידה טרם חזרתי לפעילות מלאה. האם הלחץ בחזה יכול לנבוע ממקור לבבי או בעיה בלב ואם כן מה צריך לעשות כעת? אילו בדיקות וכו?

09/10/2014 | 14:44 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

כן ולא... סבירות בלעיה כלילית בגיל צעיר ככ לאישה היא נמוכה ביותר כמעט 0. יש אומנם סיבות אחרות ללחץ בחזה הן לבביות והן לא לבביות.... כדאי לך להיבדק אצל רופא משפחה תחילה... ולחאר מכן אצל קרידולוג במידת הצורך. לבצע אקג, אקו לב, מבחן ממאמץ. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה