בדיקת MRI למושתל קוצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/10/2014 | 08:29 | מאת: סיון

שלום רב! אבא שלי בן 64 נושא קוצב לב לקה בזיהום בעמוד השדרה. הוא זקוק לבדיקת MRI אבל אנחנו לא מוצאים אף מקום/בית חולים שיהיה מוכן לבצע לו אותה. הוא נורא סובל וממש זקוק לעזרה. איפה מבצעים בדיקה כזאת? מה המענה שאפשר לתת לו? תודה, סיון

09/10/2014 | 14:51 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על פי רבו עסור לבצע בידקת mri לאלו שיש להם קוצב, כי זה עלול להיפגע. במקרים סמויימים מבצעים את הבידהק כשאין שום תחליף לבידהק זו והיא מאוד חשובה לאיבחון, אך שוב שה צירך להבצע בזיהרות מלאה ולאחר הסכמתו של קרידולוג מטפל/ העוקב אחרי קוצב ככל לא מבצעים בידקת mri לנשאים קוצבי הלב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה