שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/09/2014 | 23:17 | מאת: יעלה

בת 60, ביצעתי בדיקת מיפוי לב עם דיפירימול, אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין את התוצאות. גם אם תוכלו לעזור לי להבין חלק מהתשובה זה גם יעזור, תודה. אק"ג במנוחה - שינויים לא ספציפיים בגלי T. בזמן דיפירידמול - צניחות ST אופקיות: ST- 0.5, בחיבורים V4-V6, AVF, III, II. פרפוזיה מיוקרדיאלית: הוגדם פגם מילוי קל וקבוע בדופןהאינפריורית, בטבלה מסומן אוטם קטן ב RCA. אנליזה ויזואלית - 17 סגמנטים: 4 - 5.9% פגם מילוי במאמץ (summed stress score) - 4- 5.9% פגם מילוי במנוחה (summed rest score) 0% כמות איסכמיה (summed difference score) 4-5.9% פגמי מילוי במאמץ ב PRONE (summed stress score prone) אנליזה כמותית - 17 סגמנטים extent: stress - 3%, rest - 7%, print - 1% total perfusion deficit: stress - 3%, rest - 5%, prone - 2% ISCHEMIA (%) 2 Transient Ishemic Dilation (TID) 1.04 תפקוד חדר שמאלי: דפנות החדר השמאלי: חדר שמאל תקין בגודלו לאחר דיפירידימול ובמנוחה.התכווצותו הגלובלית תקינה במנוחה ולאחר דיפירידימול. הודגמה איקניזה אינפריורית ואינפרו-ספטלית במנוחה ולאחר דיפירידמול. תגובה קלינית - לא החלטית תגובה אלקטרוקרדיוגרפית - לא החלטית. מיפוי - לא תקין ממצאי המיפוי: 1. אוטם קטן בתפוצה של RCA. 2. לא הודגמה איסכמיה בכל הדפנות. 3. התכווצותו הגלובלית של החדר השמאלי תקינה. ההפרעה האזורית בהתכווצות מתאימה לאוטם אינפריורי קטן. בוצע low dose protocol עם חשיפה מופחתת לקרינה. כמו כן, שאלה: כיצד בהסתמך על תוצאות אלו יחליט הרופא האם יש צורך בצינתור נוסף או לא? וגם - בשנת 2009 מצאו שעורק RCA חסום 100%. כיצד עכשיו מוצאים אוטם קטן בעורק RCA, האם זה יכול להיות בחלק אחר של העורק?

28/09/2014 | 21:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

פנה נא להתיעעצות מסודרת עם קרדיולוג. בנוגע לעור קימין הוא חסום הרי ידוע משנת 2009 וכניראה בעת חסימתו עברת התקף לב - אוטם. את מזומנת לפנות גם אליי, באם תרצי. בברכה, דר דדשב נ.ב. מצטער אך זה לא נשוא לדיוןב אינטרנט.

מנהל פורום קרדיולוגיה