מיפוי לב מול אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/09/2014 | 19:50 | מאת: חנה

שלום רב, לפי מה שקראתי מיפוי לב במאמץ ובדיקת אקו לב במאמץ נותנים אבחנות דומות. אז 1- מתי מפנים למיפוי לב(עם חומר קרינה)ומתי לאקו לב (בלי קרינה). האם יש הבדל מהותי-מהו? 2-האם אפשר לבקש להחליף בדיקת מיפוי באקו כדי להימנע מקרינה ולקבל את אותה אבחנה? 3- בעצם מה הקריטריון שלפיו מחליט רופא לשלוח למיפוי עם קרינה במקום לאקו בלי קרינה? תודה מראש

28/09/2014 | 21:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שתי הבדיקות הללו הן נחשבות כשווה ערך מבגחינת רגישותן. אם כי לדעתי במקרים מסויימים מורכבים יותר יש יתרון מסויים למיפוי. את צודקת ובהחלט למשמסוגל לבצע מאמץ יעיל והדמייה מספיק טוב ניתן בהחלט להתחיל בירור (ולעיתים קרובות גם לסיימו) בבדיקת אקו לב במאמץ. בדיקה מצויינת. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה