אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/09/2014 | 15:42 | מאת: לאון

שלם רב אבן בן 67 עבר 2 התקפי לב ,עבר ניתוח מעקפים לפני שנה וחצי ,לפני המיתוח היה לו EF=21 ושלחו אותו לאקו לב,הינה תוצאה של בדיקה: מדידות (3.5 -5.4 ) LVEDD 5.7 CM LVESD 4.4 CM (28%=<) FS % 22.8 AO ROOT 3.0 CM IVS 1.3 CM (0.6-1.1 LVPW 1.0 CM(0.6-1.1 LA 4.3 CM (2.5-4.0( DOPPLER MITRAL FLOW E WAVE 53 CM/SEC A WAVE 100 CM/SEC E/A RATIO 0.5 AORTIC FLOW 106 (MAX AORTIC VELOCITY (APEX CM/SEC חדר שמאל גודל - מוגדל במידה קלה. תפקוד סיסטולי גלובלי - התכווצות גלובלית מופתחת במידה קלה. EF מוערך ב% - 45 התכווצות אזורית - קיר תחתון -אקינטי וקיר ספטלי-אקינטי. ללא היפרטרופיה תפקוד דיאסטולי- FUSION E AND A בגלל הטכיקרדיה מקשה על הערכת התפקוד הדיאסטולי. עליה שמאלית- מוגדלת במידה קלה. חדר ימין- תקין. עליה ימנית-תקינה. מסתם מיטרלי נראה תקין.אי ספיקה קלה. מסתם אאורטלי תקין. מסתם טריקוספידלי- איספיקה טריויטלית. מסתם ועורק ראתי -תקין. קרום הלב- לא נראה נוזל פריקרדיאלי. מחיצה בין עליתית- לא נראה דלף בין עלייתי בדופלר צבע. וריד נבוב תחתון -IVS לא מורחב.תמת אינספירטורי נורמלי (>50%) כביטוי ללחץ תקין בעליה הימנית. סיכום: MILDLY REDUCED LEFT VENTRICULAR CONTRACTION. MILD MITRAL REGURGITATION. במה מדובר באקו?משהו מסוכן? תודה

18/09/2014 | 20:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לפי הנכתב בפנייתך - קיימת הפרעה קלה בתפקוד חדר שמאל והרחבה קלה של חדר. יש לגשת לבדיקתק רידולוג מטפל עם תוצאת בדיקה זו. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה