מפוי פרפוזיה של הלב-מבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/09/2014 | 13:11 | מאת: יוסף

שלום רב, עברתי מפוי לב בטכניקהpect+ct תוצאות בדיקת מאמץ 7.51 דקות עד 10.6 mets א.ק.ג.במנוחה תקין, בתום המאמץ:צניחות עד1.5 מ"מ ב-v6-v4 הבדיקה בוצע תוך טיפול תרופתי בחוסמי ביתא. במפוי לב במאמץ: הלב בגודל תקין.קיימת ירידה בינונית בפרפוזיה לאיזור בינוני בקיר התחתוןואינפרו- לטרלי. מפוי במנוחה" קיים שיפור בפרפוזיה לקיר התחתון ואינפרו-לטרלי. בבדיקת gated-spect כשעה לאחר המאמץ: התכווצות הכללית של חדר שמאל תקינה,lvef=68% . סיכום:תגובה אלקטרוקרדיוגרפית-חיובית גבולית.במפוי לב במאמץ ובמנוחה קיימת עדות לאיסכמיה בקיר תחתון ואינפרו-לטרלי המתאים לאספקה של RCA ו- LCx main.התכווצות הכללית של חדר שמאל תקינה במדידת כמות סידן : 0 מה משמעות? האם חייב סינטור? האם זה מסוכן וגם דחוף? האם אפשר לטפל תרופתי.אני בן 63 עברתי tia לפני שנתיים.בברכת שנה טובה כתיבה וחתימה טובה.

18/09/2014 | 20:41 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בדיקה איננה תקינה. יש לגשת בהקדם לבדיקת קרדיולוג. במידה ותסמיני - לגשת לאישפוז בבית חולים. קרוב לוודאי יהי צורך בצינתור כלילי. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה