פרפור ודופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/09/2014 | 10:55 | מאת: רונן

שלום רב, אבא שלי בן 66. לפני 6 שנים החל לסבול מפרפור בלב לצד דופק גבוה. מקבל קומדין באופן קבוע. בשנתיים האחרונות הכל היה תקין. לפני חודש הפסיק לעשן (אחרי 40 שנה)והפרפור חזר בעוצמה לצד דופק נמוך (הגיע גם ל-32). אושפז מספר פעמים. ניתנה מכת חשמל + היפוך סינוס ללא הועיל. קיבל תרופות להפסקת הפרפור ללא הועיל. הרופאים משנים את המינונים של התרופות גם ללא הועיל. מתקשה בנשימה במאמץ (גם בהליכה של כמה דקות)- אקו תקין. האם יתכן קשר להפסקת העישון? מה ניתן לעשות? תודה רבה.

18/09/2014 | 20:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא. ההפך הוא - טוב שהפסיק לעשן. בהיותו תסמינני עליו לגשת להערכה מאלה אצל קרדיולוג. קימות אפשריות טיפול שונות. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה