תוצאות מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/09/2014 | 21:11 | מאת: רון

שלום רב שמי רון בן 32 לפני בערך 3 חודשים עברתי שתי הקפי לב ודום לב (VF) נתנו לי מכות חשמל והוכנסתי דחוף לצינטור הוכנס סטנד אחד ובלון אחד לאחר כחודשיים מיום הצינטור התחיל כובד בחזה וכאבים בידיים בזמן מאמץ ובמנוחה נרגע הכל הופנתי לעבוד בדיקת מיפוי לב ספקט במאמץ כבר בהתחלת הבדיקה התחילו כאבים שהלכו וגברו ובא.ק.ג היה צניחות של ST קיבלתי את התוצאות ואין לי מושג מה זה אומר ויש לי תור רק עוד חודשיים לקרדיולוג. אשמח אם תעזרו לי לפרש אותם (הסטוריה רפואית לפני 7 שנים התקף לב ראשון) תוצאות: לחץ דם במנוחה: 130/90 דופק:100 78% מהדופר המירבי לגילו. משך זמן ביצוע המאמץ : 5:19 דקות תלונות הנבדק: לחץ בחזה הולך וגובר. שינויים בא.ק.ג לאחר מתן דיפירידמול: צניחות ST 1 ממ' ממצאי המיפוי: נצפה פגם מילוי הפיך חלקית תחתון LVEF לאחר דיפירידמול 50%. LVEF במנוחה 56%. הרחבה זמנית של חדר שמאל לאחר מתן דיפירידמול. קליטה ריאתית תקינה. לסיכום: ממצאי המיפוי יכולים להתאים לאוטם תחתון עם שארית איסכמיה בחומרה בינונית ובגודל בינוני מסביב. טריטוריה של RCA. תודה

02/09/2014 | 20:53 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצא במיפוי מחייב הערכה דחופה אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

04/09/2014 | 14:22 | מאת: רון

תודה רבה על התשובה. זה מצריך צינטור נוסף? התוצאה והכאבים שבאים בזמן מאמץ כוללל עליית מדרגות זה סימנים להתקף חוזר? אני שואל כי יש לי תור לקרדיולוג רק עוד חודשיים ולא מוכנים להקדים לי. תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה