שימוש באספירין 81mg

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/08/2014 | 11:06 | מאת: מונטי

אני סובל מלחץ דם גבוה ומטופל תרופתית מאז 1995. בסך הכל מאוזן. במשקל הנני בחריגה של כ-20 ק"ג מעל המשקל לגובהי (187ס"מ *109ק"ג). בשנת 2006 עברתי אירוע אוטם שריר הלב בעקבותיו צונתרתי והותקן בליבי תומך אחד.עסקתי מאז ומתמיד בפעילות ספורטיבית ומאז אני במעקב קרדיולוגי קבוע. אני משתמש בתרופות הבאות : micropirin 100mg,norvasc 20mg, enaladex 30mg, normiten 50mg, lotirva 40mg, omepradex 20mg. ברצוני לשאול האם ניתן להוריד את השימוש ב-micropirin או תרופה גנרית אחרת ברמה של 81mg כנהוג בארה"ב ?

29/08/2014 | 14:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא כך נהוג בארהב.... תלוי במה מדובר. במקרים של מניעה ראושנית - דהיינו בנוכחות גורמי סיכון ולי שמדובר במחלת לב כלילית, ניתן ליטול 75 או 81 מג ליום למשעבר והשתלת תומך, דהינו מדובר במחלה כלילית, רצוי להמישך וליטול 100 מג ליום קבוע. חשוב לדעת גם מהו הססטוס של מחלה בתקופה נוכחית, לבצע הערכה מתאימה אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה