קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/08/2014 | 09:59 | מאת: יונה

בן 19, משתדל לאכול בריא פחות או יותר, לא עושה ספורט באופן קבוע, לא מעשן. כבר מזה תקופה חש קושי בנשימה - אבל לא באופן קבוע. צורך כל הזמן לקחת נשימה עמוקה שלא באה לידי מימוש ואז מתחילות תחושות אי נוחות בנשימה וצורך לפהק כל הזמן (עד שאני לא מפהק אני לא נרגע). לעתים אני מרגיש דופק קצת חזק באזור החזה. אמרו לי כמובן לבדוק את האפשרות שזה נובע מלחץ/מתח וכו', לא שולל ויש מצב שזה מזה... מצאו לי אלרגיה (לאבק, לחתולים ולכלבים) ומחיצה עקומה קצת באף שגורמת לי לנשום יותר מהמנחיר השמאלי אבל לא משהו מיוחד יותר מזה. לפי אק"ג ואבחון הקרדיולוג לא נמצא משהו חריג במיוחד ובכל זאת אני חווה קוצר נשימה מדי פעם. אשמח לחוות דעת.

28/08/2014 | 21:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לפי תאורך שבשאלה, קרוב לוודאי לא מדובר בבעית לב. יש לגשת להערכה אצל רופא משפחה, ריאות, אף אוזן גרון. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה